Museum

Munch Åsgårdstrand

Løsning AV, Bilde, Digital Signage, Lyd, Styringssystemer
Bransje Offentlige bygninger
Når 2020
Lokasjon Åsgårdstrand
Kunde Vestfoldmuseene

Vestfoldmuseene IKS består av en arkivinstitusjon, et kunstmuseum, et vikingsenter, Thor Heyerdahl-instituttet, syv kulturhistoriske museer og en samlingsforvaltning for gjenstander og fotografier. Museenes samfunnsoppdrag er å forvalte, utvikle og formidle kunnskap om menneskers samhandling med sine omgivelser. Formålet er å  gi kunnskapsbaserte opplevelser og være tilgjengelige for alle.De jobber med å være relevante, aktuelle samt å fremme kritisk refleksjon og skapende innsikt.

 

 

Vi har i flere år hatt et godt samarbeid med Expology, de jobber med historieformidling gjennom fysiske og digitale installasjoner. I dette prosjektet har arbeidet mye med innhold og sammen med Vestfoldmuseene og Expology har installasjonen klart å ivareta kunsten, historien og publikumsinteraksjonen på en god måte. Kundens ønske var å vise frem Munchs malerier og samtidig skissere hvem han var som menneske. Gjennom hele prosjektet var det viktig at installasjonen var styrende for teknologien, og ikke omvendt.

I det gamle rådhuset i Åsgårdstrand kan du nå oppleve resultatet i form av interaktive stasjoner og en filmopplevelser. Digitale Munch Åsgårdstrand er ett rom fordelt i fem ulike soner som viser Munchs liv som kunstner og menneske. Vi har levert utstyr til de fem konseptsonene i museet; Filmen, Dagboken, Kamera, Munkify Me og Mal som Munch.

 

Filmen om Munch
Filmen om Munch varer i åtte minutter etterfulgt av et galleri av kunstnerens beste bilder. Filmen vises krystallklart med høy oppløsning, og for å gi bildet enda mer dybde prosjekteres den på tre lag med gardiner. Det store bildet på de tre veggene er 270 cm høyt x 165 cm bredt, med en oppløsning på  1200 x 9073 pixels. I taket er det installert Epson projektorer som lager effekter på gulvet som viser veien videre inn i utstillingen. Lyden i rommet formidles av diskrete og retningsbestemte EdgeMax tak-høyttalere fra BOSE.


Dagboken
Hovedattraksjonen til utstillingen er den interaktive dagboken til Munch som er plassert midt i rommet. Dagboken viser skisser og notater. Boken er full av blanke sider, men ved hjelp av seks takmonterte og edge-blendede projektorene fra Epson fylles boksidene automatisk med levende bilder som endrer seg når den besøkende blar i boken. 

 

 

Kamera
I tilknytning til Dagboken finnes et spesialbygget kamera hvor den besøkende ta et et foto av ulike malerier som deretter vises på veggen i rommet. Fotografiet vil deretter automatisk vise et foto av stedet der Munch malte dette maleriet. 

 

Munkify Me
Èn av installasjonene er en fotobooth kalt Munkify Me, og her kan de besøkende ta bilde av seg selv med et webkamera. Fotografiet er av god kvalitet og smeltes deretter sammen med maleriet “Skrik”. Bildet leveres på 10 sekunder og den besøkende har mulighet til å få collagen tilsendt til mobiltelefonen sin.

 

Mal som Munch
Mal som Munch er en interaktiv installasjon hvor publikum får vist en video (Live) av Munchs egne skisser for et av sine kunstverk, deretter vises et fotografi av stedet skissen ble malt. Publikum får mulighet til å male sin egen skisse basert på videoen, for så å bli sammenlignet med Munchs versjon. Mal som Munch er enkel og brukervennlig for publikum og passer fint for store og små.

Relaterte Prosjekter

alle prosjekter