Nyheter

Åpningsdatoen for Oslos nye hovedbibliotek er klar

Publisert november 18, 2019 kategori Nyheter

Lørdag den 28.mars 2020 kl 13.00 åpner det det nye hovedbiblioteket Deichman Bjørvika. Hele Oslo inviteres til åpningen, hvor det er planlagt en stor folkefest med musikk og dans ut i de små nattetimer. Søndag den 29. mars vil det også bli en stor familiedag med arrangementer for barn og unge, og et stort litterært arrangement på kvelden.

 

Det nye biblioteket er på 19.600 kvadratmeter og skal tilby en rekke fasiliteter, både kulturelle begivenheter, spisesteder, kino og samlingslokaler. Menneskene, læring og opplevelser skal stå i sentrum. Det blir en stor satsing på det digitale. Det skal legges til rette for at alle kan bruke verktøy for å lære seg det siste innen digital teknologi, som 3D-skrivere og film-, foto og lydutstyr. Det vil være 1.200 sitte- og arbeidsplasser i biblioteket, i tillegg til møterom, lesesal og en rekke mindre verksteder.

 

Presentations Data har jobbet for fullt med prosjektet siden starten av året. Mange spennende installasjoner begynner nå å ta form. Vi ser frem til at besøkende skal få se og oppleve alle de innovative løsningene og kreative rommene som biblioteket har å by på.

Next article

Vi ønsker Stian Jansen Aarnes velkommen