Hvordan kan vi bruke lyd som ett av våre virkemidler? – Presentations Data AS

Hvordan kan vi bruke lyd som ett av våre virkemidler?

Et av de heftigste byggene i Oslo området under bygging valgte å bruke lyd som et av sine virkemidler. Det er lyd i alle fellesområder fra inngangspartiet, via resepsjonen til mingleområder, kantine, gangbroer mellom bygg, konferanseområder, auditorium, takterrasser og utendørs.

bose

Hvordan kan vi vite på forhånd at lyden blir bra? –Bose Modeler og Auditioner!

Presentations Data er en av få som har eget sertifisert personell for å arbeide med Bose profesjonelle software for modellering av lydresultat før en installasjon. Vi er også sertifisert til å bruke Bose Auditioner slik at du kan høre på resultatet før en installasjon.

bose 300 bose 100

Bose Modeler og Auditioner.

I dette enorme bygget har vi brukt Modeler og Auditioner i alle rom. Man starter med å lage en modell av rommene, slik at lyddesigneren kan se resultatet av hindringer og refleksjoner. Når man da plasserer høyttaleren kan man ta hensyn til volum på rommet, akustiske forhold, som materialer, antall mennesker som normalt er i rommet, møblering, temperatur og fuktighet mm. Dvs alle faktorer som kan påvirke lyden. Deretter kan man høre hvordan det låter! Resultatet bruker lyddesigneren til å justere type høyttalere, plassering, vinkling etc. til han oppnår perfekt lyd. Dette kan man da også variere avhengig av bruksområde og budsjett. Han legger også inn delay slik at lyden fra alle høyttalere treffer deg samtidig!

Auditioner er en patentert lydløsning fra Bose som gjør at du kan høre på lyden som om du var i rommet – før første spadetak er tatt! Å ta beslutninger om lyd blir basert på egen opplevelse og fakta! Auditioner tilbyr også en garanti: det skal bli slik som du hørte det. Man lager en innspilling før og en etter ferdig installasjon! Fantastisk verktøyø, ikke sant?. For de av dere som har vært med på dette når Jørgen eller Frank har demonstrert det, så vet dere hvor utrolig fantastisk dette verktøyet er. Har dere ikke opplevd det? Kontakt oss!

Hvordan kan vi distribuere og kontrollere lyden i ett så stort bygg? – Dante nettverk.

Det som er spesielt for oss med denne jobben er bruk av Dante nettverk. Dante nettverk gjør det mulig å distribuere musikk av høy kvalitet til eksakt den destinasjonen man ønsker. Bose kom med Dante kompatible produkter for 1-2 år siden. Dette betyr at vi sender digital, ukomprimert lyd over Gigabit ethernet infrastruktur. Vi skal sy hele installasjonen sammen med Dante slik at man har full fleksibilitet over signalruting. Alle lydprosessorer og forsterkere er satt opp med Dante funksjonalitet (kort). Dette gjør at alle enheter «ser» hverandre og kan «snakke» sammen. Systemet kan dermed benyttes som enkelte soner, eller man kan programmere slik at alle høyttalere spiller samme kilde (ved events e.l.).

Det viktigste med Dante er at det støtter opp til 512 bi-directional audio kanaler. Dante støtter ett integrert nettverk for audio, video, kontroll og monitorering. Man kan putte kontroll signaler på nettverket uten å bruke ekstra kabling. Programvaren blir jevnlig oppdatert, noe som er svært viktig. Lydkvaliteten har blitt klart forbedret da man tross lange kablestrekk ikke får mindre lydkvalitet eller forstyrrelser. Vi opplever også at det er umulig å høre noen forsinkelser i lyden.

Det ligger mer informasjon her:
http://blog.shure.com/what-you-need-to-know-about-dante/

Kan vi virkelig bygge høyttalere slik at de passer perfekt? –Bose Room match!

Bose høyttalere, forsterker og tilkoblinger overalt! Noen av Bose sine fantastiske høyttalere som er brukt:
Bose Roomatch i auditorium; bygges til rommet!

bose-1111111          bose-3333333333

Bose har et fantastisk sortiment å bruke! Det finnes alltid en høyttaler som passer og hvis ikke så bygger vi en!

bose-111-beskjrt

Nedgravde  360P i uteområder ned mot sjø/brygge. MA12 EX Søylehøyttalere i Atrier og på fasader. RMU206 med subber i bar/konferanse og DS40F innfelte i gangbroer

Er du interessert i å vite mer om hvordan vi kan lage en lydløsning som passer dine behov?
Ta kontakt med Dagfinn Kvæl på dagfinn@pdata.no eller Johan Hovde på johan@pdata.no

 


Til toppen