5 ting du bør vurdere når du skal investere i videokonferanse-tjenester! – Presentations Data AS

5 ting du bør vurdere når du skal investere i videokonferanse-tjenester!

Videokonferanser er en viktig del av moderne forretningsdrift. Her er 5 ting du må vurdere når du skal velge en leverandør av skybasert videokonferanse.

selvaag-videokonferanse

I løpet av noen få år har videokonferanser gått fra å være noe som er “kjekt å ha”, til å bli en nødvendighet. Dette er først og fremst på grunn av de store fordelene det gir bedriften. “Skyen” har gjort videokonferanser svært populære, rimeligere, og enklere å implementere for bedrifter i alle størrelser, med alle typer budsjetter. Men før du tar steget til skybaserte videokonferanser, er det noen faktorer du må vurdere.

1. Kvalitet og ytelse – På alle enheter

En god videokonferanse-tjeneste  (VCaaS – Videoconfrenceing as a service) bør kunne brukes uten problem, på hvilken som helst enhet, enten det er bedriftens egne systemer og enheter, eller på de ansattes personlige enheter. Dette gjør det enklere for alle å holde kontakten og samarbeide, uansett sted. I tillegg skal kvaliteten på videokonferansen være topp, og uten digitale forstyrrelser.

2. Fleksibilitet og størrelse

Enten det er et abonnement som skalerer med ditt forbruk, eller om det er et fast abonnement, bør du velge en leverandør som gir deg et fleksibelt abonnementsalternativ. Vekstbaserte abonnomentsmodeller passer utmerket for små og mellomstore bedrifter som ofte endrer bedriftsstruktur og størrelse.

3. Sikkerhet

Skybaserte videokonferanser kan være like sikkert, om ikke sikrere, enn lokalt installerte systemer. VCaaS-leverandører har ofte høy kompetanse på området, samt ressurser til å tilby videokonferanse-tjenester i henhold til forskjellige bedrifters sikkerhetsstandarder. VCaaS er et logisk valg for små og mellomstore bedrifter som ikke har budsjett, eller egen kompetanse, til å opprettholde den høye sikkerheten alene internt.

4. Stor rekkevidde

Med stadig flere bedrifter som satser globalt, har kontakt med mennesker på tvers av tidssoner blitt viktigere enn noensinne. Flere ansatte som jobber fra forskjellige destinasjoner gjør at forretningssamtaler med god kvalitet krever god dekning. Videosamtaler er spesielt følsomme for disse nettverksforholdene. Som et resultat av dette, er det viktig å velge en leverandør som kan garantere videokvalitet gjennom et dedikert globalt nettverk.

5. Prøveperiode – Viktige spørsmål å stille

Til slutt er det viktig å velge en leverandør som tilbyr en prøveperiode, slik at du kan vurdere om dette er den rette tjenesten for deg. Denne prøveperioden er nyttig for å se om leverandøren er i stand til å møte alle dine behov. Hvor godt støtter tjenesten alle enheter og nettverk? Fungerer den like godt på tross av ulike nettverk på ulike destinasjoner? Hvordan er video- og lydkvaliteten? Hvor intuitiv er brukeropplevelsen? Dette er noen av faktorene du bør teste ut når du skal investere i VCaaS. Sjekk ut videoen under!


Til toppen