20 år med Presentations Data AS! – Presentations Data AS

20 år med Presentations Data AS!

I 2016 er det tyve år siden vi startet vårt norske eventyr. Mikael Ekblom og Karin Bøhmer flyttet fra Stockholm til Oslo med sine to små barn. Det eneste vi visste var at vi ønsket å starte en AV-bedrift noe à la den Mikael hadde vært daglig leder for i Sverige gjennom fem år. Vi startet med blanke ark og friskt mot, og registrerte selskapet
19. mars 1996.

forside 111

Det første vi gjorde var å lage en forretningsplan. Den tok vi med oss ut i jakten på finansiering. Dessverre viste mange banker seg å være lite villig til å låne ut penger til nystartede selskaper, spesielt ikke til «IT-gründere», og projektorer hadde de ingen tro på. Men turen gikk omsider til DnB. Der fikk vi låne penger med følgende begrunnelse: «Kan noen selge denne projektoren, så må det være dere! Men her i banken kommer vi neppe til å ha bruk for den slags!». 20 år senere er DNB en av landets største brukere av AV-utstyr.

Nøkkelen til nye kunder

I begynnelsen var det projektorer alt dreide seg om. De var på den tiden klumpete, lyssvake og dyre. Kanskje ikke så overraskende at salget gikk tregt de første årene. Men, vi styrte vårt eget lille selskap, og fant raskt ut at et skyhøyt servicenivå var nøkkelen til å vinne nye kunder selv om vi var både små og nye i bransjen. Service har derfor alltid vært svært viktig for oss. Vi svarer alltid på telefon, uansett tid på døgnet. Alle som jobber for oss blir drillet i å yte service langt over gjennomsnittet. Og tilbakemeldinger fra kunder tyder på at vi fortsatt er «best i klassen» på dette området. Kanskje er det noe svensk over det?

Norsk Rikstoto var en av de første kundene vi kom i kontakt med. De ønsket å vise travløp ute hos kommisjonærene sine. Dette var som oftest mindre kafeer og kiosker rundt om i landet. Vi glemmer aldri alle telefonsamtalene i sene kveldstimer og helger, der fortvilede kommisjonærer ringte oss fordi TV-sendingen ikke ble vist. Men det var moro å reise rundt i Norge og selge.

Henrik  PIC00006

 Sensasjonelt salg

Projektorene ble stadig bedre, mer lyssterke og rimeligere i pris. Første halvdel av 2000-tallet solgte Presentations Data flest projektorer av alle AV-selskaper i Norge. Vi fikk agenturet på produktene fra den norske projektorprodusenten ASK i Fredrikstad. Salget av deres lille ASK M3 var intet mindre enn sensasjonelt. På tre år solgte vi tusenvis av denne lille kraftpluggen. Vi har aldri noen gang senere hatt ett produkt som har stått for en så stor del av omsetningen, eller hatt en slik markedsandel, som ASK M3. Men prisene fortsatte å falle og marginene ble stadig mindre. Vi ble nødt til å skaffe oss flere ben å stå på. Dermed begynte vi å tilby installasjon av alt kundene trengte i sine møterom. Og selvsagt topp service på alt utstyret i etterkant.

Ekspansjon

På 2000-tallet vokste Presentations Data raskt, fra å være en håndfull personer til å bli over 30. I 2004 flyttet vi til nye lokaler i Karenslyst Allé 5. Noen år tidligere hadde vi også startet opp vår avdeling i Bergen. Vi innså tidlig at kompetanse var viktig for å lykkes, og skjønte at vi måtte satse på å utvikle dyktige interne fagmedarbeidere. Det er blitt mye kursvirksomhet på medarbeidere så vel som ledelsen opp gjennom årene.

m3   mikael_frank

 

Innmari greie

Kunnskap og kompetanse er ikke minst viktig når én av kjerneverdiene våre er å være nyskapende. Andre stolte kjerneverdier vi dyrker hver dag, er entusiasme og at vi er «innmari greie». Hvilket annet selskap skulle komme på å ha «innmari greie» som sin kjerneverdi, mon tro? Vel, det er sånn vi er. Dette er verdier vi som jobber her har funnet på i fellesskap. Vi streber etter å være en «én for alle, alle for én»- bedrift, og det tror vi også kundene setter stor pris på.

Installasjon som fagområde har med tiden blitt langt større og betydelig mer avanserte. Vi var blant de første som tilbød hel-digitale løsninger i Norge. Aker Solution er en kunde som skjønte at vi hadde rett da vi bedyret at dét er fremtiden. I 2012 fikk vi ansvaret for å bygge alle møterom i deres nybygg på Fornebu og Jåttåvågen i Stavanger. Årene etter kom Trondheim og Ågotnes. I dag bygger vi møterom, auditorier og løsninger med lyd og bilde rundt i hele Norge og i blant også i utlandet. Det siste riktig store vi har gjort, er Varners nye hovedkontor på Slependen utenfor Oslo. Det jeg personlig er mest stolt av der, er den 50 kvadratmeter store LED-veggen i auditoriet. Så vidt oss bekjent, er det den største innendørs LED-veggen som hittil er satt opp i Europa!

kapital-12   C~000001

Nytt kontor

Forrige sommer flyttet vi over veien til 8. etasje i Karenslyst Allé 2. De gamle lokalene huset både lager, auditorium og kantine i selve kontorlokalet. Det var riktignok en sjarmerende blanding av lager, servicekontor og møteplass, men med stor trafikk av varer inn og ut hver eneste dag, var lokalet en utfordring å holde presentabelt. Våre nye lokaler, derimot, troner høyt over Frognerkilen og har fantastisk utsikt. Blant annet kan vi se en av våre gode kunder, Color Line, legge til kai kl. 10 og stevne ut fjorden kl. 14 hver dag.

Her ønsker vi kunder og leverandører velkomne for å vise hvordan et moderne kontor løser sine audiovisuelle behov, om det gjelder møterom, videokonferanser eller digital signage. Har du ikke vært her ennå, er du hjertelig velkommen opp på en kaffe og en prat.

Kantinen i første etasje serverer hver dag velsmakende lunsj til felles glede for hele bygget. Vi har også tilgang til et stort auditorium der vi første mandag i måneden holder fellesmøte med alle ansatte i Oslo og våre avdelingskontor i Bergen og Stavanger over video. Lagret er flyttet til nye lokaler over gaten.

gruppebilde-redigert

En stor takk

Da gjenstår det bare å takke alle medarbeidere som målbevisst og entusiastisk jobber for Presentations Data hver dag! Noen har vært mine kolleger i over 15 år! Vi takker også våre fantastiske kunder som aldri slutter å inspirere og utfordre oss til å skreddersy enda bedre, smartere, større og mer avanserte løsninger for dem. Deres behov og krav sørger for at vi lever opp til vår ambisjon om alltid å være nyskapende. Jeg vil også takke alle vår leverandører og produsenter, som med deres smarte produkter gjør det mulig for oss å finne de beste løsningene for våre kunder.

Vi i Presentations Data AS ser vi frem til 20 nye år med faglige utfordringer og mye moro!

Oslo 27.04.2016

Mikael Ekblom,
Daglig leder

 


Til toppen